Založ si blog

Luxus by si za súčasnej situácie mal zaplatiť každý sám.

Takže, náš generálny prokurátor, od kúpy luxusného auta neodstúpi? Vážne mu to nedochádza? Niektorí zamestnanci jeho vlastného rezortu žijú z platov na hranici minima a on si od nich pokojne nechá zaplatiť auto, ktoré ďaleko presahuje jeho aj našu potrebu?

Viem, že na Slovensku /možno aj inde, ale to nie je argument pre ospravedlnenie/ volení zástupcovia ľudu, ako aj nimi dosadení funkcionári, morálny aspekt svojich činov nesledujú, no konečne by mali začať. A kto iný, ako šéfovia rezortu spravodlivosti? Je chvályhodné, že sa prijal zákon, ktorý nasilu brzdí rozšafných nákupcov za štátne peniaze. Ale prečo sa musí na všetko sformulovať zákon? Naozaj chýba Slovákom zmysel pre morálku? Vážne sme takí zadubení? Sme národom morálnych psychopatov = nedostatok svedomia, bezcharakternosť? Vážne títo ľudia necítia, že tá takmer 25%-ná časť zamestnancov, ktorí poberajú mzdu na hranici minima živoria? Nedochádza im, že to je hromada bolesti, trápenia a beznádeje? Netvrdím, že musia rozdávať svoje. Ale pri tom cudzom by ich to malo sem tam trknúť. Všetko, čo sa kúpi za štátne, zaplatia aj tí, ktorí si možno nemôžu kúpiť žiadne auto. Ani ojazdené. Ktorým sa práve pre takéto rozhadzovanie zvyšujú platy o 1,5%. A ešte s akou slávou. Vedia títo páni vypočítať aká to je suma zo 400, prípadne 500 Eur? Keby náhodou nevedeli, nech si na to zoberú kalkulačku: 400 : 100 = 4 a 4 x 1,5 = 6. Slovom: ŠESŤ. A opakovanie, je matkou múdrosti: 500 : 100 = 5 a 5×1,5 = 7,5.

POCHOPILI?

A ešte niečo. Človek bez morálky nemá čo hľadať v akejkoľvek funkcii štátnej inštitúcie. To by mohlo zas trknúť tých, ktorí majú možnosť ľudí pre tie funkcie vybrať. Oni majú väčšinou aj možnosť, odvolať ich, ak zistia, že sa pomýlili.

Kedy to už pochopíme aj my ostatní?

 

 

 

Parkovanie v Bratislave – PAAS

24.11.2022

Je to len zdieranie. A nikto ma nepresvedčí o opaku. Už ste parkovali v Petržalke? A dostali ste aj pokutu? A vôbec nie malú? Ha,ha, ha. Na Slovensku sa dejú vážne zaujímavé veci. Napr. bývate v Petržalke, máte v Petržalke zaregistrované auto, zaparkujete v Petržalke a dostanete pokutu za nesprávne parkovanie, hoci parkujete na verejnom a hlavne poloprázdnom parkovisku a [...]

Parkovanie v Bratislave

17.11.2022

Parkovanie v Bratislave? Ak chcete pochopiť tú nekonečnú spleť a labyrint chodieb jeho pravidiel a zón a časov a poplatkov a možností ich nejako uhradiť, tak si vyčleňte naozaj dostatok času a trpezlivosti. Tento neprehľadný a vskutku na pochopenie náročný takmer hlavolam vymyslel alebo úplne mentálne slabý jedinec či skupina jedincov, alebo bezcitný génius, ktorý chce z [...]

Hystéria okolo osemročných gymnázií. 

05.02.2018

Prečo je o osemročné gymnáziá taký záujem? A prečo sa ich snaží ministerstvo obmedzovať? Od tzv. osemročného gymnázia sa očakáva, že poskytne dieťaťu podnetnejšie prostredie, ucelenejšiu základňu vedomostí a priestor pre lepšie odhalenie daností a rozvoj jeho talentov. V skratke, že dá dieťaťu lepšiu perspektívu uplatniť sa v budúcnosti. Prečo? Prečo sa to [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 37426x
Priemerná čítanosť článkov: 2339x

Autor blogu

Kategórie