Založ si blog

Tie deti živoria a dokonca zomierajú.

Pozeráme sa na zábery z osady Mašličkovo /ako romanticky to znie/, ktoré nám občas ukážu v televíznych novinách a žasneme. Teda aspoň ja.

Je normálne, aby sa v dvadsiatom prvom storočí štát takýmto HROZIVÝM spôsobom vykašľal na svoje deti? Je normálne, aby ich nechal žiť v podmienkach, ktoré ďaleko zaostávajú za podmienkami v ktorých žijú naši ODSÚDENÍ DELIKVENTI, ZLODEJI a VRAHOVIA?

Nepíšem o dospelých. Tí majú už svoj život vo vlastných rukách /aj keď uznávam, že tí, čo vyrástli v osade, sú oproti ostatným vo veľkej nevýhode/.

Píšem o deťoch. To nikoho nezaujíma, že nie sú ich rodičia schopní zabezpečiť im aspoň tie najzákladnejšie podmienky? Že tie deti tam proste zomierajú? Samozrejme nezomierajú len tam. Každý rok zaznamenávame smrť v cigánskych osadách všeobecne a už dvadsať šesť rokov sa to nerieši. Ako je možné, že je v cigánskych osadách stále čo len jedno dieťa? Prečo? Nemáme kompetencie? Chýbajú nejaké zákony? Kde je problém? A dokedy bude trvať?

Sú to deti. Bezbranné a odkázané na nás. Na dospelých. Ako je možné, že nie sú rodičom, ktorí nie sú schopní postarať sa o ne odobraté a umiestnené do náhradných rodín?

Existuje argument, že je na Slovensku málo ľudí ochotných prijať do rodiny cigánske dieťa. Možno. Nepoznám štatistiky. Ale viem, že vo svete takých ľudí málo nie je /ochotných adoptovať si akékoľvek dieťa/.

Takže? Radšej necháme tie deti žiť v takom marazme, ako by sme začali konečne riešiť?

TIE DETI ŽIVORIA A DOKONCA ZOMIERAJÚ vážení.

Parkovanie v Bratislave – PAAS

24.11.2022

Je to len zdieranie. A nikto ma nepresvedčí o opaku. Už ste parkovali v Petržalke? A dostali ste aj pokutu? A vôbec nie malú? Ha,ha, ha. Na Slovensku sa dejú vážne zaujímavé veci. Napr. bývate v Petržalke, máte v Petržalke zaregistrované auto, zaparkujete v Petržalke a dostanete pokutu za nesprávne parkovanie, hoci parkujete na verejnom a hlavne poloprázdnom parkovisku a [...]

Parkovanie v Bratislave

17.11.2022

Parkovanie v Bratislave? Ak chcete pochopiť tú nekonečnú spleť a labyrint chodieb jeho pravidiel a zón a časov a poplatkov a možností ich nejako uhradiť, tak si vyčleňte naozaj dostatok času a trpezlivosti. Tento neprehľadný a vskutku na pochopenie náročný takmer hlavolam vymyslel alebo úplne mentálne slabý jedinec či skupina jedincov, alebo bezcitný génius, ktorý chce z [...]

Hystéria okolo osemročných gymnázií. 

05.02.2018

Prečo je o osemročné gymnáziá taký záujem? A prečo sa ich snaží ministerstvo obmedzovať? Od tzv. osemročného gymnázia sa očakáva, že poskytne dieťaťu podnetnejšie prostredie, ucelenejšiu základňu vedomostí a priestor pre lepšie odhalenie daností a rozvoj jeho talentov. V skratke, že dá dieťaťu lepšiu perspektívu uplatniť sa v budúcnosti. Prečo? Prečo sa to [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:45

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 36970x
Priemerná čítanosť článkov: 2311x

Autor blogu

Kategórie