Založ si blog

Odklon od tradičných strán

Tak sa na nás, na bežných občanov,  hrnú obvinenia, že odmietame tradičné strany, tradičné médiá   a…

Tak sa na nás, na bežných občanov,  hrnú obvinenia, že vzrastá extrémizmus a rasová nenávisť a…

Dôkazmi sú brexit a Tramp a…

Je to naozaj tak? Naozaj sa ľudia odkláňajú od tradícií? Nebude to náhodou tak, že sa od tradícií odklonili terajší predstavitelia tradičných strán? Že prestali počúvať svojich voličov a namiesto toho im ponúkajú svoje tzv. vízie? Trebárs aj nasilu? Že ich začali považovať za hlupákov, neschopných zorientovať sa v súčasnej záplave informácií? Že začali rozhodovať o veciach, na ktoré nedostali od svojich voličov žiadny mandát, bez problémov, aj proti ich vôli? Že na dosiahnutie svojich cieľov sú ochotní použiť aj tie najúbohejšie prostriedky, akými sú polopravdy, úplné klamstvá, ale aj  zneužívanie vášní a citov?

Vážne si niekto myslí, že keď uzná samostatnosť Kosova, môže potom súdiť pričlenenie Krymu, ktorého obyvatelia vyjadrili svoju vôľu referendom, k jeho pôvodnej domovine a bežný občan mu to uverí?

Vážne si niekto myslí, že keď bombarduje pôvodne nezávislé krajiny bez mandátu OSN, môže súdiť niekoho, kto poskytne svoju armádu na obranu krajine, ktorej riadne zvolení vládni predstavitelia ho o ňu požiadali a bežný občan mu to uverí?

Vážne si niekto myslí, že ak on, ako prvý, rozmiestni svoje tzv. obranné systémy, na území cudzieho štátu, susediaceho s krajinou, s ktorou nemá príliš srdečné vzťahy, môže túto krajinu súdiť za to, že ona na vlastnom území rozmiestni svoje tzv. obranné systémy, ako odpoveď a bežný občan mu to uverí?

Vážne si niekto myslí, že ľudia nevedia, že zopár ľudí, ktorí si namýšľajú, že sú v dôležitosti hneď po bohu, sú schopní rozpútať pre svoje tzv. vízie konflikt, podobný tomu kosovskému, ukrajinskému, či sírskému?

Vážne si niekto myslí, že ľudia nevedia, že im to prinesie bomby, smrť, stratu aj toho mála, čo majú a bolesť, zatiaľ čo pôvodcovia toho marazmu sa ukryjú za ďaleké hranice?

Smutné, však? Ale o to ide. Ľudia, ktorí sú dnes na pozíciách, z ktorých môžu tzv. hýbať svetom, sa svojim poslaniam spreneverili. Preto pomyselný odklon občanov od tradičných strán. V skutočnosti sa ľudia neodkláňajú od tradícií, ale od ľudí, ktorí tieto tradície svojim egoizmom, chamtivosťou a hlúposťou pošliapali!

Parkovanie v Bratislave – PAAS

24.11.2022

Je to len zdieranie. A nikto ma nepresvedčí o opaku. Už ste parkovali v Petržalke? A dostali ste aj pokutu? A vôbec nie malú? Ha,ha, ha. Na Slovensku sa dejú vážne zaujímavé veci. Napr. bývate v Petržalke, máte v Petržalke zaregistrované auto, zaparkujete v Petržalke a dostanete pokutu za nesprávne parkovanie, hoci parkujete na verejnom a hlavne poloprázdnom parkovisku a [...]

Parkovanie v Bratislave

17.11.2022

Parkovanie v Bratislave? Ak chcete pochopiť tú nekonečnú spleť a labyrint chodieb jeho pravidiel a zón a časov a poplatkov a možností ich nejako uhradiť, tak si vyčleňte naozaj dostatok času a trpezlivosti. Tento neprehľadný a vskutku na pochopenie náročný takmer hlavolam vymyslel alebo úplne mentálne slabý jedinec či skupina jedincov, alebo bezcitný génius, ktorý chce z [...]

Hystéria okolo osemročných gymnázií. 

05.02.2018

Prečo je o osemročné gymnáziá taký záujem? A prečo sa ich snaží ministerstvo obmedzovať? Od tzv. osemročného gymnázia sa očakáva, že poskytne dieťaťu podnetnejšie prostredie, ucelenejšiu základňu vedomostí a priestor pre lepšie odhalenie daností a rozvoj jeho talentov. V skratke, že dá dieťaťu lepšiu perspektívu uplatniť sa v budúcnosti. Prečo? Prečo sa to [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 36968x
Priemerná čítanosť článkov: 2311x

Autor blogu

Kategórie